FakultasKabar BeritaKKM & MagangLab. Bank MiniLab. KewirausahaanOpini KampusPengumumanPraktikumProdi - EKSProdi - MBSProdi - PBSProgram StudiUnit Penjamin Mutu

PEMBENTANGAN LAPORAN & MAJLIS PENANGGUHAN KULIAH KERJA MAHASISWA (KKM) INSTITUT AGAMA ISLAM SULTAN MUHAMMAD SYAFIUDDIN (IAIS), SAMBAS

Seramai 35 orang mahasiswa dari Institut Agama Islam Sultan Muhammad Syafiuddin (IAIS), Sambas melaksanakan Kuliah Kerja Mahasiswa (KKM) di organisasi HIKMAH Sarawak.
Mahasiswa ini telah dibahagikan kepada 7 kumpulan dan ditempatkan di perkampungan sekitar daerah Lundu/Sematan.
Majlis Penangguhan KKM IAIS ini telah dirasmikan oleh Tuan Haji Alwi bin Haji Morshidi, Ketua Pegawai Eksekutif HIKMAH.
Antara yang turut hadir adalah Encik Adimas Nuur Syaifullah (Wakil Rektor IAIS Sambas), Penghulu Jumahdi bin Sabian (Ketua Masyarakat Kaum Melayu Daerah Kecil Sematan), En Ismail bin Jol (Ketua Kaum Kampung Trusan Jaya, Sematan), Ustaz Haji Ariffin bin Sebli (Penolong Pengurus Kanan (Dasar) Dakwah HIKMAH), Ustaz Haji Abdul Halim, (Penyelia Zon HIKMAH Lundu), JKP Surau An-Nur Kpg Trusan Jaya, Sematan & wakil kampung-kampung lokasi IAIS Sambas.
Semoga dengan pengalaman mereka serta hasil kolektif perbentangan itu tadi dapat dimanfaatkan untuk ummah bersama. Kami dipihak HIKMAH Sarawak mengucapkan syabas dan semoga maju jaya kepada para mahasiswa.